Kirjat

Talvisota väreissä

Iltalehti Historiaa tuottaessani sain vinkin taitavasta vanhojen kuvien värittäjästä, ja pyysin häntä värittämään kansikuvan kesän 1944 torjuntataisteluista kertovaan lehteen. Kannesta tuli upea, ja sen myötä sain idean, että myös talvisodasta voisi värittää kuvia ja mielellään useamman kerralla…

Teksti on sama kuin vuonna 2013 ilmestyneessä, loppuunmyydyssä Talvisoda päivä päivältä -kirjassa.

Isäkirja – tositarinoita, jotka jokaisen isän tulisi lukea

Kahden miehen rehellinen kuvaus siitä, millaista on olla isä. Ilkka ja Markus kertovat hauskojen, karvaiden ja elämänmakuisten tositarinoiden avulla isän kokeman tunneskaalan ilosta raivoon ja pettymyksestä ylpeyteen. Kumpikin kirjoittajista kertoo rehellisesti ja jopa raadollisesti omista onnistumisistaan ja demoneistaan ja kommentoi toisen edesottamuksia ymmärryksen lasit silmillään.

  • Noin 380 sivua
  • Jussi Jääskeläisen kuvitus
  • Ilmestymisvuosi 2020

Suomen historia
– visuaalinen aikamatka

Kirja kertoo suurten kuvien ja lyhyiden tekstien avulla Suomen historiasta ensimmäisten ihmisten saapumisesta nykyaikaan asti. Teos on jaoteltu aikakausittain, ja asiat on esitetty nopeasti luettavassa muodossa. Kirjassa on kaikki olennainen Suomen historiasta ja lisäksi jännittäviä tarinoita ja mielenkiintoisia faktoja. Kaikki ne kertovat kotimaastamme omalla tavallaan. Osa on perusasioita, osa puolestaan valottaa historiaa lukijalle kenties uudesta näkökulmasta. Jos haluat tutustua Suomen historiaan, aloita tästä kirjasta!
– Noin 390 sivua
– Yli 230 kuvaa
– Ilmestymisvuosi 2019

Kunnian päivät

Loppuunmyydyn Talvisota päivä päivältä -kirjan uusi laitos, jossa mukana myös talvisodan sankarit ja aseet.
– Noin 400 sivua
– Ilmestymisvuosi 2017

Vuosisata – itsenäisen Suomen aika

Itsenäisen Suomen ensimmäinen vuosisata on täynnä dramatiikkaa: sisällissota, oma kuningas, juoksu maailmankartalle, Lapuan liikkeen nousu ja uho, toinen maailmansota, Kekkosen aika, EU… Kirja vie lukijansa runsaasti kuvitetulle ja vuosi vuodelta etenevälle matkalle Suomen itsenäistymisestä, vuodesta 1917, aina meidän päiviimme saakka.
– Noin 250 sivua
– Noin 200 kuvaa
– Ilmestymisvuosi 2016

Asekirja – Suomen aseet vuodesta 1917

Asekirja esittelee maamme puolustusvoimien käyttämät aseet itsenäisyyden alusta tähän päivään. Mukana on yli 100 asetta Molotovin cocktailista moderneihin ohjuksiin.
– Noin 220 sivua
– Yli 200 kuvaa
– Aseiden tekniset tiedot
– Ilmestymisvuosi 2015

Jatkosota päivä päivältä

Jatkosota päivä päivältä kertoo sodasta kronologisesti. Jokainen sotavuosi alkaa kahden aukeaman mittaisella tiiviillä katsauksella, joka havainnollistaa alkavan vuoden tapahtumat aikajanan ja tekstin avulla. Sotatapahtumiin keskittyvillä aukeamilla rintamatapahtumista kerrotaan yksityiskohtaisemmin, ja mukana on autenttisia taistelukuvauksia.
– Noin 420 sivua
– Noin 400 kuvaa
– Karttaliite
– Ilmestymisvuosi 2014

1918 Suomen synty ja sisällissota

Miten meistä tuli suomalaisia? Suomen historia siitä lähtien, kun Napoleon laittoi lumipallon kierimään ja painosti Venäjän hyökkäämään Ruotsiin.
– Noin 470 sivua
– Ilmestymisvuosi 2018

Tunnetko Suomen? Kiinnostava historia

Tunnetko Suomen –kiinnostava historia -kirjassa on olennaisia, jännittäviä ja kummallisia tapauksia ja henkilöitä Suomen historiasta koko asutushistorian ajalta. Kaikki ne kertovat kotimaastamme omalla tavallaan. Osa on perusasioita, osa puolestaan valottaa historiaa lukijalle kenties uudesta näkökulmasta.
– Noin 200 sivua
– Yli 100 kuvaa
– Kysymys-vastaus-muotoinen
– Ilmestymisvuosi 2016

Suomi sodassa – päivä päivältä

Kirja kattaa koko toisen maailmansodan. Se kertoo tapahtumista kolmella tasolla: maailmanpolitiikan, strategian ja rintamamiehen tasolla. Teos sisältää aiemmin ilmestyneet jatkosotaa ja talvisotaa käsittelevät teokset, lisäksi se kertoo Lapin sodasta.
– Noin 730 sivua
– Yli 600 kuvaa
– Karttaliite
– Ilmestymisvuosi 2015

Suomalaiset sotasankarit

Suomalaiset sotasankarit esittelee kaksikymmentä sankaria, joiden joukossa on myös muutama erilainen valinta. Kirja tekee kronologisen matkan, joka ulottuu sortokausista itsenäistymisen ja sisällissodan kautta toiseen maailmansotaan ja kylmän sodan vuosikymmeniin asti.
– Noin 280 sivua
– Mukana kuvia
– Ilmestymisvuosi 2014

Talvisota päivä päivältä

Talvisota päivä päivältä kertoo intensiivisestä sodasta yksityiskohtaisesti. Jokaisen sotakuukauden aloittavat yleiskatsaukset ja niihin liittyvät aikajanat. Sen jälkeen kuukauden tapahtumista kerrotaan päivä kerrallaan.
– Noin 250 sivua
– Yli 200 kuvaa
– Karttaliite
– Ilmestymisvuosi 2013

3 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s