Romaanihaaste ja editointi

Olen käyttänyt romaanihaasteen mukaisesti lähes jokaisena arkiaamuna puoli tuntia fiktion kirjoittamiseen. Tekstin edetessä on tullut tarve käyttää aikaa myös aiemmin kirjoitetun editointiin. Olen poistanut kohtauksia, muuttanut ja siirtänyt niitä.

Aloin miettiä, josko olisi hyvä muuttaa rutiinia ja aikatauluttaa osa fiktiolle varatusta ajasta pelkästään editointiin. Kun pitää kirjaa kirjoitetuista sanamääristä, saattaa helposti iskeä pieni ahneus ja editoitua

Sanamäärät ovat suurempia viikon loppupuolella.
Sanamäärät ovat suurempia viikon loppupuolella.

tulee vain pakon edessä. Eli silloin kuin muistaa, että jaaha, tämä nyt keksimäni juonenkäänne ei sovikaan yhteen aiemmin kirjoitetun kanssa.

Suunnittelin aluksi, että teen perjantai-aamusta editointiaamun, jolloin luen viikolla kirjoitetun tekstin ja teen tarvittavat muutokset ja korjaukset. Kun katsoin kirjoittamiani sanamääriä, huomasin, että

maanantai on huonoin kirjoitusaamu ainakin sanamäärää katsottaessa. Viikon loppua kohti tahti kiristyy, kun tekstiin pääsee yhä paremmin sisään.

Otan siis maanantain editointiaamukseni. Luen silloin edellisellä viikolla kirjoittamani tekstin. Tässä on myös se etu, että teksti saa muhia viikonlopun yli. Pieni ajallinen välimatka ja parin päivän ero tekstistä tekee aivoille hyvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s