Mikä tekee jostakusta kirjoittajan?

Jumalainen muusa iskee kuin miljardi volttia. Sen jälkeen henkilö kirjoittaa inspiraation hurmassa katse ruutuun nauliutuneena kirjaimia, virkkeitä, kappaleita, lukuja, romaaneja ja romaanisarjoja. Kun hänen sormensa lopulta lakkaavat tanssimasta näppäimistöllä, hän tajuaa, että on kirjoittanut pari vuorokautta putkeen. Nälkäkuoleman hän välttää syömällä jääkaapista viimeisen eineen, joka ei ole homeessa.

Hiukan liioiteltua? Ehkä, mutta missä se inspiraatio on? Ei ole näkynyt täällä minun työhuoneellani vähään aikaan. Jotain olen koneen ääressä silti tehnyt, sillä taannoin aloittamani uudelleenjärjestely on yhä kesken. Sohva häiritsee jääkaapilla käymistä.

Kirjoittaminen on intohimoa päästää tarinat ulos itsestään ja perselihaksia. Kun on halu tehdä jotain ja sitkeyttä tehdä se, joskus tulee valmista. Inspiraatio tulee, jos on tullakseen. Romaani valmistuu joka tapauksessa jossain vaiheessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s